Tie pysyvämpään terveyteen ja onnellisuuteen säilyy niillä, jotka osaavat leikkiä

17.07.2017 18:111 vuosi sitten

Mieti jos meillä nyt aikuisina olisi jotain samanlaista? Ihan hetkeksi irrottautuisit työpöydän tai jonkin muun tekemisen äärestä ja lähtisit hetkeksi irrottelemaan. Mieli piristyisi varmasti. Tuntisi pelottomuutta, kun testaisi kaikkea uutta. Tuntisi luovuutta, kun ideoisi erilaisia asioita. Ja tuntisi innostumista, kun olisi mukana leikissä. Nyt aikuisina me emme kuitenkaan enää osaa leikkiä.

Liikunta antaa kuitenkin mahdollisuuden leikkiiin. Sitä ei kannattaisi tehdä ryppyotsaisesti suorittamalla, vaan leikkisästi innostumalla. Kun treenistä tekee leikkisämpää, se tuntuu paljon innostavammalta ja liikkumiseen syntyy himo.

Tässä muutama vinkki, miten voisit sytyttää leikkisyyden itsessäsi:

1.     Leiki lasten kanssa

Jos sinulla on lapsi tai tunnet ystävän lapsen, antaudu joskus leikkimään hänen kanssaan täysillä. Peilaa heidän heittäytymistään leikkiin ja tunnustele omaa olotilaa, miltä tuntuu kun elää täysillä mukana.

2.     Vaali erilaisia asioita, joita rakastat tehdä

Mitä asioita rakastit lapsena? Mistä asioista tulit iloiseksi ja innostuneeksi? Minkälaiset asiat saavat sinut innostuneeksi nyt? Palauta mieleesi lapsuuden leikkejä ja asioita, joita rakastit tehdä. Kirjaa niitä ylös. Samalla mieti teetkö nykyisin jotain samankaltaista. Usein asiat, joita rakastit lapsena resonoivat myös aikuisena. Käytä niitä hyödyksesi.

3.     Pelaa pelejä

Heittäydy pelien maailmaan. Uskalla pelata pihapelejä, lautapelejä ja muita pelejä. Innosta itsesi nauttimaan jonkinlaisesta pelaamisesta ja antaudu sille hetkeksi. Ylläty siitä kuinka paljon pelaaminen innostaa sisäisesti.

4.     Lähde seikkailuretkelle

Seikkailuretket on tehty myös aikuisia varten. Muistatko kuinka lapsena innostuit lähtemään vaikkapa telttailemaan, ihmettelemään ulkoilmaa tai tähtiä? Tee jotain samankaltaista. Innostu jostain täysin uudesta tavasta seikkailla omassa elämässäsi ja tartu hetkeen heti kiinni. Se voi olla yö metsässä, retki extemporee jonnekin luontoon, nopea visiitti festareille. Tee välillä jotain villiä!

 

Kirjoittaja: Sanna Mämmi, joogaopettaja 200RYT, Mindfulness CFM, LCF Life Coach

Blogit

Liikunta on lääke moneen asiaan

En voisi kuvitella elämääni ilman liikuntaa. Aiemmin olin kova suorittamaan ja treenasin kovaa. Nyt pikkuhiljaa siirtyessä lähemmäs keski-ikää, olen rauhoittumaan päin. Välillä huomaan, ettei kiinnostaisi yhtään lähteä liikkumaan rasittavan työpäivän päätteeksi. Liikunkin siitä syystä oman senhetki...

09.08.2017 12:031 vuosi sitten

Tie pysyvämpään terveyteen ja onnellisuuteen säilyy niillä, jotka osaavat leikkiä

Muistatko välitunnit koulussa? Se oli se hetki, jolloin kello pärähti soimaan, jätettiin kaikki siihen paikkaan ja juostiin ulos kavereiden kanssa leikkimään hetkeksi. Välitunnilla keksittiin hetken ajan kaikenlaista villiä ja seikkailunomaista, kokeiltiin kaikenlaista hassua. Liikuttiin, juostiin j...

17.07.2017 18:111 vuosi sitten

TERVEYDESTÄ HUOLEHTIMINEN VOI KÄÄNTYÄ STRESSAAVAKSI

Elän juuri nyt sellaisia hetkiä toimistotyössä, jolloin on hektistä. Asiakkailla on kiire, kun lomat ovat tulossa ja kaikki pitäisi saada hirveällä tohinalla valmiiksi kuukaudessa ennen juhannusta. Stressaavissa elämänhetkissä lähden normaalisti harrastamaan jonkinsortin liikuntaa tai joogaa tai me...

30.05.2017 11:161 vuosi sitten