Jooga ja liikunta yhdistävät ystävyyteen

27.04.2017 20:1410 kuukautta sitten

Olin torstaiaamuna aamiaisella kahvila Kuumassa Pursimiehenkadun ja Albertinkadun kulmassa. Uusi todella kiva kahvila, missä tarjoillaan myös vegaaniaamiaista. Pääset valitsemaan croissantin ja avokado-täysjyväleivän välillä sekä tavallisen mehun tai inkiväärihöysteen. Lisäksi herkullinen erikoiskahvi sekä omavalintainen turkkilainen jogurtti, vihersmoothie tai chia-puuro. Nam! Oli todella hyvä aamiainen pitkästä aikaa. Voin suositella. Avokado leivän päällä teki siitä täyttävän.

 

Olemme 2 omaan aamiaisklubiimme kuuluvaa hyvinvoinnin ympärillä työskentelevää naista, joita yhdistää ura sekä rakkaus hyvinvointia kohtaan. Piipahtelemme aamiaisilla aina silloin tällöin eri paikoissa.

 

On ollut ilo havainnoida viikonlopun aikana, miten elämään on tullut yhtäkkiä paljon uusia tuttavia ja uusia ystäviä liikunnan jo joogan kautta. Törmätessä työn kautta samanhenkisiin ihmisiin heidän kanssaan tulee juttuun, kun juttelee joogasta tai muusta hyvinvoinnista. Treenatessa ja ohjatessa joogaa tulee myös tavattua samanhenkisiä ihmisiä. Tulee juteltua heidän kanssaan liikunnan vaikutuksesta elämään.

 

Jos toivoo kokonaisvaltaista elämänmuutosta, on joskus katsottavat myös omaan lähipiiriin. Mietittävä, kuka on omaan tämänhetkiseen elämääni tärkeä henkilö ja kenestä voisin mahdollisesti päästää nyt hetkeksi irti. Joidenkin ihmisten on tarkoitus kulkea matkassamme vain hetken aikaa. Toiset voivat olla mukana koko elämän, mutta harvemmin kuitenkaan tiiviisti.

 

 

Joitain ihmisiä tapaa harvemmin, jos ollenkaan, kun ei enää jaksa juosta baareissa tai viettää illanviettoja. Ympäristö alkaa muuttua toisenlaiseksi. Me muutumme elämäntilanteidemme myötä, ei ole kovin normaalia että ihmiset pysyisivätkään yhdessä jatkuvasti. Osa ystävistä saattaa myöhemmin tulla takaisin, kun siihen on sopiva aika. Myös oma rankka elämäntilanne voi vetää uusien harrastusten ja erilaisten ihmisten pariin.

Minulle jooga on tuonut paljon tuttuja kasvoja, joihin törmään jatkuvasti kuten tänään: uusin kiva joogatuttavuuteeni joogastudiolla. Molemmat ovat alkaneet pikkuhiljaa ensin moikkailemaan tuntuen, että tuo ihminen voisi olla kiva tuntea ja hänen kanssaan saattaisi olla kiva höpöttää. Nyt sitten tänään vihdon aloimme jakaa ajatuksia joogasta. Toivotaan, että tästä syntyy uusi ystävyys. Pidänpä peukkuja itselleni. 

 

Kukaan ei tule hakemaan kotoa ja eteenpäin on lähdettävä itsenäisesti. Kukaan ei ”vedä” jumppaan, eikä kukaan ”tartu hihasta” jos kotoaan ei päättäväisesti lähde. Liikkumaan on lähdettävä itsenäisesti, se ei ole kenenkään toisen tehtävä. Harrastuksensa jokainen etsii itse. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on oltava jokaisen omalla vastuulla.

 

Parhaiten oikeanlaisia ihmisiä löytyy sellaisista paikoista, joissa itse haluaa aikaansa viettää. On uskallettava avata suunsa, eikä käpertyä oman mattonsa nurkkaan ja tutkia varpaitaan. Kehu toisen joogapantseja, värikästä toppia tai kauniita varpaankynsiä. Hymyllä saa monta uutta sielunsiskoa.

 

Mukavaa viikkoa!

 Kirjoittaja:

Sanna Mämmi, joogaopettaja 200RYT, Mindfulness CFM

 

 

Blogit

Liikunta on lääke moneen asiaan

En voisi kuvitella elämääni ilman liikuntaa. Aiemmin olin kova suorittamaan ja treenasin kovaa. Nyt pikkuhiljaa siirtyessä lähemmäs keski-ikää, olen rauhoittumaan päin. Välillä huomaan, ettei kiinnostaisi yhtään lähteä liikkumaan rasittavan työpäivän päätteeksi. Liikunkin siitä syystä oman senhetki...

09.08.2017 12:037 kuukautta sitten

Tie pysyvämpään terveyteen ja onnellisuuteen säilyy niillä, jotka osaavat leikkiä

Muistatko välitunnit koulussa? Se oli se hetki, jolloin kello pärähti soimaan, jätettiin kaikki siihen paikkaan ja juostiin ulos kavereiden kanssa leikkimään hetkeksi. Välitunnilla keksittiin hetken ajan kaikenlaista villiä ja seikkailunomaista, kokeiltiin kaikenlaista hassua. Liikuttiin, juostiin j...

17.07.2017 18:118 kuukautta sitten

TERVEYDESTÄ HUOLEHTIMINEN VOI KÄÄNTYÄ STRESSAAVAKSI

Elän juuri nyt sellaisia hetkiä toimistotyössä, jolloin on hektistä. Asiakkailla on kiire, kun lomat ovat tulossa ja kaikki pitäisi saada hirveällä tohinalla valmiiksi kuukaudessa ennen juhannusta. Stressaavissa elämänhetkissä lähden normaalisti harrastamaan jonkinsortin liikuntaa tai joogaa tai me...

30.05.2017 11:169 kuukautta sitten