Joogakurssi ja Mindfulness Lauttasaaressa

27.03.2017 16:523 kuukautta sitten

Ensi viikonloppuna joogakurssi lauantaina 1.4. klo 13-17. Tarkemman ohjelman löydät tämän blogipostauksen lopusta. Tule mukaan joogaamaan ja kokemaan Mindfulness -syvärentoutus!

 

Osta liput tästä: http://www.lauttasaarenlady.fi/product/lempea-flow--syvarentoutus--kurssi-ei-jasenille

 

Haluan yhdistää kaksi hienoa asiaa: jooga ja Mindfulness. Pyrin huomioimaan joogaopetuksessani näiden kahden asian yhdistämisen. Monet suorittavat jooga-asanoita ja pyrkivät täydellisyyteen, vaikka tarkoitus olisi löytää itselleen ja keholleen sopiva tapa pysyä asanoissa sekä liikkua jooga-asanasta toiseen. Mindfulness antaa mahdollisuuden olla itselleen anteeksiantava ja armollinen, joten Mindfulness-ajattelutavan soveltaminen joogassa on mielestäni erittäin suotavaa. Lisäksi Mindfulness tuo läsnäolevammaksi hengitystekniikan, havainnoivan ja uteliaan mielen avulla. Joogassa pyritään juuri tähän. Tällä tavalla oppii läsnäoloa ja rauhoittumista myös arjessa.

Mindfulness kehottaa tutkimaan uteliaan kiinnostuneena kehon erilaisia tunnetiloja (kylmää, kuumaa, kosteutta, ei tuntemusta), havainnoimaan kehossa tapahtuvia kolotuksia, särkyjä tai jännitteitä (tai mahdollisesti ei mitään tuntemuksia), mutta olemaan täysin arvottamatta niitä omassa mielessä. Eli olemaan sen kummemmin miettimättä, miksi esimerkiksi jokin paikka on minulla kireä tai olemaan miettimättä sen kummemmin: "voi että kun minusta on ärsyttävää olla tässä asennossa". Tarkoitus on keskittyä hengitykseen ja sen havainnointiin, ja rauhallisen päättäväisesti pitää oma tarkkaavaisuus kehossa ja joogan tuottamassa liikkeessä.

Sekä joogassa että Mindfulness:issa käytetään apuna syvähengitystä. Monesti stressaantuneena hengitys on hyvin pinnallista ja nopeatempoista, joka taas pitää yllä stressiä eli sympaattista hermostoa. Syvähengittäminen aktivoi parasympaattisen hermoston, mikä saa sydämen sykkeen rauhoittumaan ja hengitys tasaantuu. Teetän joogassa joitain liikkeitä, joissa sydän saattaa alkaa sykkimään kovemmin. Tällainen on esim. hartiasilta. Kun liike on omalle keholle hiukan outo ja tarvitset voimaa sen tekemiseen, se automaattisesti hiukan jännittää. On normaalia, että sydämen syke silloin kiihtyy hiukan. Hartiasillassa lisäksi rintakehän alue hieman litistyy, jolloin sydän hakkaa myös siitä syystä, että sen tila pienenee. Tällöin on hyvin tärkeää, että hengitys pysyy tasaisena ja syvänä. Hartiasillassa sydämenlyönnit rauhoittuvat, kun muistaa hengittää ja keskittyy havainnoimaan hengityksen liikettä kehossa ja muita kehon tuntemuksia eikä anna mielen vaeltaa.

 

Näiden kahden yhdistämisen voimasta opetellaan siis hallitsemaan kehon tuottamia erilaisia tunnetiloja ja päästämään niistä irti. Joogaliikkeiden avulla päästetään samalla irti myös erilaisista jännityksistä ja kireyksistä.

Tulevan viikonloppun kurssilla teemana on siis irtipäästäminen. Opetan ensin joogaliikkeitä asanaklinikassa tarkemmin, jotta osaat tehdä liikkeet harjoituksessa. Teemme 90min harjoituksen asanaklinikan jälkeen. Mukaan voi hyvin tulla, vaikka ei olisi koskaan aiemmin tehnyt joogaa. Niille, jotka jo ovat pidemmällä, kurssin asanaklinikalla saa työstettyä omia asanoitaan paremmiksi. Aina on hyvä, kun joku katsoo liikkeitä ja näkee ne ulkopuolelta.

 

1.4. lauantain ohjelma:

 

13:00 - 14:30 Asanaklinikka

14:30 - 15:00 Tauko, erikoiskahvi

15:00 - 16:30 Lempeä Flow -harjoitus

16:30 - 17:00 Mindfulness Body Scanning -syvärentoutus

17:00 >          Sauna, vapaaehtoinen 

Kirjoittaja: Sanna Mämmi, joogaopettaja 200RYT, Mindfulness CFM

Blogit

TERVEYDESTÄ HUOLEHTIMINEN VOI KÄÄNTYÄ STRESSAAVAKSI

Elän juuri nyt sellaisia hetkiä toimistotyössä, jolloin on hektistä. Asiakkailla on kiire, kun lomat ovat tulossa ja kaikki pitäisi saada hirveällä tohinalla valmiiksi kuukaudessa ennen juhannusta. Stressaavissa elämänhetkissä lähden normaalisti harrastamaan jonkinsortin liikuntaa tai joogaa tai me...

30.05.2017 11:1629 päivää sitten

Jooga ja liikunta yhdistävät ystävyyteen

Olin torstaiaamuna aamiaisella kahvila Kuumassa Pursimiehenkadun ja Albertinkadun kulmassa. Uusi todella kiva kahvila, missä tarjoillaan myös vegaaniaamiaista. Pääset valitsemaan croissantin ja avokado-täysjyväleivän välillä sekä tavallisen mehun tai inkiväärihöysteen. Lisäksi herkullinen erikoiska...

27.04.2017 20:142 kuukautta sitten

Joogakurssi ja Mindfulness Lauttasaaressa

Ensi viikonloppuna joogakurssi lauantaina 1.4. klo 13-17. Tarkemman ohjelman löydät tämän blogipostauksen lopusta. Tule mukaan joogaamaan ja kokemaan Mindfulness -syvärentoutus! Osta liput tästä: http://www.lauttasaarenlady.fi/product/lempea-flow--syvarentoutus--kurssi-ei-jasenille Haluan yhdistää ...

27.03.2017 16:523 kuukautta sitten